Terug

Verse vleeswaren uit eigen worstmakerij

In onze worstmakerij maken wij niet alleen worst maar ook talloze verse ambachtelijke vleeswaren. Deze worden bereid met pekel en er worden geen houdbaarheidssupplementen aan toegevoegd. Daardoor zijn ze verser, puurder, gezonder, lekkerder en… iets minder lang houdbaar. Veel van de recepten stammen nog van vader Theodorus van Schaik die ook slager was. De worsten en huisgemaakte vleeswaren zijn René’s trots en vormen een van de pijlers van de huidige Speciaalslager. Veel van deze vleeswaren zijn met goud bekroond op nationale en internationale vakbeurzen. Sommige zelfs al meerdere malen!

  • Gekookte worst
  • Boterhamworst
  • Leverworst
  • Rauwe ham
  • Achterham
  • Beenham
  • Rookworst
  • Runderrookvlees
  • Grillworst
  • Gebraden vleeswaren
  • Gerookte kipfilet
  • Kiprollade
  • Hollandse corned beef
  • Gebraden kalfsgehakt
  • Ossenworst

Rokerij

Onze rookkast in de Reigerhof werkt volgens een van de modernste technieken. Rook wordt opgewekt door middel van stoom waarbij geen schadelijke stoffen kunnen ontstaan. Alle rest-rook wordt na het procedé milieuvriendelijk afgevoerd.

Proef met glutenvrij

We krijgen steeds meer vragen die verband houden met gluten en glutenallergie. In veel producten en kruiden zitten gluten en omdat we veel zelf produceren leek het ons een goed idee om te kijken of het voor ons mogelijk is om glutenvrije producten te maken. Inmiddels zijn onze eigen vleeswaren allen glutenvrij, dan moet u denken aan onder andere de hammen, gebraden vleeswaren, rookvlees, en ontbijtspek. Als u last heeft van glutenallergie vragen we u wel om dit kenbaar te maken, zodat we ook bij het snijden op de machine hiermee rekening kunnen houden.

We zijn constant bezig onze producten te verbeteren. Soms is dat juist terug naar de basis van de oude familiereceptuur. Een voorbeeld daarvan is dat we nu werken zonder de smaakversterker E621. We gebruiken nu enkelvoudige kruiden, zoals lavas (maggiplant).