sticker

Tips voor een geslaagd barbecuefeestje:

  • • Allereerst, het is feest dus neem de tijd om te barbecueën!
  • • Maak de barbecue aan met aanmaakblokjes, nooit met spiritus of andere snel ontvlambare vloeistof!
  • • Vlees kan pas op de barbecue als de kolen of briketten grijs van kleur zijn en er een wit aslaagje op ligt. Dat kan een half uur tot een uur duren.
  • • IJskoud vlees kan aanbranden terwijl het nog van binnen rauw is. Laat vlees eerst op kamertemperatuur komen.
  • • Gemarineerd vlees eerst droogdeppen, anders verbrand de saus en koekt het vlees vast aan het rooster.
  • • Leg het vlees op het rooster en braad het aan. Draai het vlees niet meteen om, maar wacht tot er een ‘korstje’ is ontstaan. Dan komt het vlees los van het rooster en beschadig je het niet bij het keren.
  • • Blijf erbij. Zeker aan het begin is de barbecue erg warm en is de kans dat vlees verbrand groot. Zonde als dat gebeurt en ongezond om verbrand vlees te eten.
  • • Als de barbecue groot genoeg is dan kan je verschillende warmteplekken maken met meer of minder houtskool. De temperatuur kan je eventueel ook regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  • • Wat het vlees betreft kan het zo niet mis gaan. Je barbecuefeest kan je natuurlijk compleet maken met stokbrood en onze heerlijke satésaus. Maar we helpen je graag om met een paar tips simpel en snel het extra feestelijk te maken…
  • • Voor de hamburgers; bolletje met sesamzaad, mayonaise smeren, blaadje sla, schijfjes tomaat en komkommer. Om de echte American style burger compleet te maken, bak je uienringen op de bakplaat van de bbq. Als topping onze barbecuesaus of ketchup.
  • • Als bijgerecht onze heerlijke rundvleessalade of aardappelsalade in een mooie schaal.
  • • Onze barbecueworst en spareribs zijn al gaar. Dus die hoef je alleen maar bruin en warm te bakken. Heerlijk met een snel gemaakte couscoussalade en knoflooksaus.
  • • Snij watermeloen in vieren en daarna in plakken en leg ze trapsgewijs op een schaal. Gekoeld serveren.
  • • Alle gerechten en sauzen, bestek en borden op een gezellig gedekte (buffet)tafel, de drank gekoeld en het feest kan beginnen!

Wij zien graag je foto’s van je feest op onze Facebookpagina verschijnen.

Voor meer barbecueproducten zie onze BBQ-folder