Terug
sticker

Kanjers van karbonades

Voor welke karbonade kiest u? De ribkarbonade, zit in het midden van de gehele rib en is te verdelen in het magere filetgedeelte en het ribgedeelte. Uit het laatste deel komen de twee-kleuren karbonades ook wel slagerskarbonade genoemd. Deze braadt u in 2 x 10 minuten, de magere iets korter.

Let op dat u bij het bakken van karbonades dit ook in de gaten houdt. Immers niet elke stukje vlees is even vet of mager.

Naast de twee-kleurenrib vindt u de schouderkarbonade. Iets doorregen, dat braad u met ruim boter in 60 minuten zachtjes gaar. Naast de magere ribkarbonade zit de haaskarbonade. Mooi mager met een stukje varkenshaas eraan. Kruidt dit met een beetje peper en zout en wat Ardenner mosterd. Dit laatste geeft een lekkere smaak en houdt het vlees ook sappig. De olieachtige bestanddelen die in de mosterd zitten, vormen een beschermlaagje tegen uitdrogen -komt uit grootmoeders kookboek-. Bak de haaskarbonades op getemperd vuur in 2 x 5 minuten gaar.