feestdageninspiratie
06 / 12 / 2022

Vleesspecialiteiten voor een overheerlijk kerstdiner

Kerstkriebels, wij voelen ze al; jij ook? Buiten zijn het donkerdere dagen en binnen is het gezellig met een kaarsje aan. In deze periode geniet je nog meer van een lekker stukje kwaliteitsvlees. Als je vlees lekker is, dan is de maaltijd een succes! Voor ambachtelijk, overheerlijk vlees moet je bij de Speciaalslager zijn.

Bij het kerstdiner is lekker, mals en smaakvol vlees extra belangrijk. Dan genieten we net dat beetje meer. Dat verdien jij toch ook? Denk aan heerlijke ambachtelijke specialiteiten om samen met familie en vrienden van te genieten. Wij adviseren je er graag over en geven onderstaand een aantal ideeën voor een heerlijk diner tijdens de feestdagen.

Natuurlijk heb je altijd succes met een gourmetschotel. We bieden een aantal varianten aan; voor iedereen wat wils. Kies je voor gemak? Dan stellen wij jouw gourmetschotel met zorg samen.
Bespaartip: Wil je jezelf verwennen met superlekker kwaliteitsvlees, maar moet je ‘op de kleintjes letten’? Ga dan zelf aan de slag. Snijd grotere stukken vlees zelf kleiner en kruid en draai zelf gehakballetjes. Zo maak je zelf jouw gourmet superlekker en extra speciaal.

Dit jaar hebben wij ook weer rund-, varkens-, kalfs- en lamsvlees-specialiteiten. Onze aanbevelingen voor dit jaar:

  • Diamanthaas: botermals stukje kogelbiefstuk. Zeer geschikt om sous-vide te bereiden
  • Lamskroon gevuld met gekruid lamsgehakt in ovenschaaltje
  • Gevulde runderrollade met zongedroogde tomaat en Italiaanse kruiden
  • Halfomrollade gevuld met traditioneel gekruide varkenshaas
  • Varkensrollade gevuld met gekruid gehakt en tuttifrutti
  • Varkensfiletrollade met serranoham, gedroogde tomaat en snippers manchego (kaas)
  • Gebraden kalfsfricandeau, gesneden voor vitello tonnato

Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Wij bieden zelfgemaakte kant-en-klare maaltijden in kerstsfeer aan, zoals:

  • Wildgoulash met pruimen
  • Gestoofde konijnenachterboutjes in gekruide saus
Combineer dit met onze heerlijke aardappelgratin.
Net als onze andere maaltijden worden ook de ovenschotels dagelijks bereid: kerstovenschotel met gestoofde kippendijen met cantharel- & truffel-aardappelpuree.

Of ga je voor een lekker stuk wild, gevogelte of kalkoen? Natuurlijk kan je ook daarvoor uitstekend bij ons terecht. Wij selecteren het lekkerste vlees, zodat het eenvoudig is om een heerlijke maaltijd op tafel te toveren.

Aanbeveling: In onze winkel op de Koperwiek bieden wij ook vlees van onze Bleu blanc koeien dat vier á vijf weken is gerijpt en dus extra mals en smaakvol is. Je vindt ze in de dry-aged-kast: Entrecôte, Rib-eye en Côte de Boeuff.

Natuurlijk doen wij ons best om ook dit jaar de kerstinkopen in een ontspannen sfeer te laten verlopen. Daarom vragen we jouw medewerking.

  • Wil je advies? Kom ruim van tevoren en op een rustig winkelmoment. Dan hebben we de tijd om je goed te kunnen adviseren.
  • Uiterste besteldata:
    • Kerst: bestel s.v.p. uiterlijk maandag 19 december
    • Oud en nieuw: bestel s.v.p. uiterlijk woensdag 28 december
    • Onze standaardproducten en verse vleeswaren hoeft u niet te bestellen. Dit geldt ook voor vleesproducten onder het gewicht van 1 kilo.
  • Maak altijd gebruik van ons klanten-nummer systeem.
  • Haal producten op tijd in huis (denk aan invriezen of vacuüm bewaren).
  • Wild, gevogelte en kalkoenen zijn te bestellen en kun je afhalen op 22 en 23 december. Deze producten zijn houdbaar tot en met 2e kerstdag.
  • Rundvlees kan je 7 dagen vacuüm in koelkast bewaren.
  • Rollades etc. kan je 5 dagen vacuüm in koelkast bewaren.
  • Kipfilet kan je 5 dagen vacuüm in koelkast bewaren.
  • Vleeswaren kunnen goed ingevroren worden. Ontdooi ze één dag van tevoren langzaam in de koelkast.
Zo voorkomen we wachttijden op de laatste dagen voor Kerst en heb je je producten tijdig in huis.
 
Kijk voor een overzicht van ons assortiment met prijzen van gourmet-/ fondueschotels, vlees, wild en/of gevogelte in onze folders.
 
N.B. Zaterdag 24 december zijn we geopend van 7.30 tot 16.00 uur.
Eerste en tweede kerstdag zijn onze winkels gesloten.
 
Alvast heel fijne feestdagen gewenst!
 
Team René van Schaik Speciaalslager