Terug
08 / 05 / 2017

Kijk in ons atelier tijdens de Dag van de Slager XXL

Tijdens de Dag van de Slager XXL die plaatsvindt van 11 tot en met 13 mei is ons ‘atelier’ geopend om onze kunsten te laten zien. Voor dag en dauw staan wij op om een prachtig stuk vlees, heerlijke vleeswaren of makkelijke maaltijden te creëren.

Het ambachtelijke slagersvakmanschap zorgt ervoor dat honderdduizenden mensen dagelijks kunnen genieten van het beste dat de slager biedt. Het ambachtelijke vakmanschap van de slager is anno 2017 ook een modern beroep dat duizenden mensen een mooie toekomst biedt.

Tijdens de Dag van de Slager is ons atelier niet alleen geopend om vlees, vleeswaren of maaltijden te kopen maar zijn er ook de volgende activiteiten:

In onze winkels in Capelle a/d IJssel, Nieuwerkerk a/d IJssel en Rotterdam-Prinsenland extra aandacht zijn voor varkensvlees. De medewerkers zullen deze dagen aan de hand van een half varken uitleggen waar al het lekkers in hun toonbank van gemaakt wordt. Op zaterdag 13 mei zijn alle kinderen welkom in de winkels om een heerlijke verrassing voor Moederdag te maken.

Over de Dag van de Slager

Tijdens de Dag van de Slager XXL bieden alle deelnemende slagers hun klanten en andere geïnteresseerden, een kijkje in zijn/haar atelier. Het doel van deze dag is om consumenten, van klein tot groot, de slager te laten (her)ontdekken. Deze landelijke dag is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb).
Het thema van de dag is ‘de kunst van de slager’. Want het slagersvak is Kunst met een hoofdletter K, denk maar aan de vele vleesspecialiteiten, vleeswaren uit eigen worstmakerij, maaltijden, hapjes en soepen. Zie ook www.dagvandeslager.nl.

Over René van Schaik Speciaalslager

Bij René van Schaik maakt men de maaltijden en vleesspecialiteiten zelf. Ook het bewerken van vlees vindt in het bedrijf plaats. De veelzijdigheid van het werk bij deze slager is aantrekkelijk voor veel jongeren. Op dit moment volgen 4 medewerkers opleidingen aan de Slagers Vakopleiding. Ons bedrijf is dan ook voor alle vestigingen Erkend Leerbedrijf. De Dag van de Slager biedt wat dat betreft een mooie gelegenheid voor jongeren om meer te weten te komen over het slagersvak.