Terug
13 / 05 / 2017

Een XXLeuke verrassing voor moederdag

Gisteren op de Dag van de Slager hebben kinderen zelf kunnen ervaren hoe een lekkere vleesspecialiteit gemaakt wordt door een verrassing voor Moederdag te maken. Het was een waar feest! Als u dit bericht leest heeft uw zoon, dochter of kleinkind gisteren dus waarschijnlijk een heerlijk cadeau gemaakt. Hoe dit kunststukje tot stand is gekomen kunt u hier zien.

Vlees malen
Geselecteerde rundergehaktsnippers worden 2x gemalen voor een mooi fijn gehakt.

Kruiden en mengen
Kruiden voor de smaak van een stoere hamburger worden toegevoegd. In de menger wordt dit langzaam gemengd.

Uitsteken
Met een uitsteker maak je een portie op gewicht. Best moeilijk hoor.

Pletten
Met liefde wordt het gehakt met de vormpers een mooi gelijkmatige hartvorm gedrukt.

Finishing touch
Een mooi accent wordt gemaakt door de burger op zijn kant door de kruiden te rollen. Deze kruiden worden lekker krokant tijdens het bakken.

Het cadeau
Voorzichtig in het doosje leggen, inpakken en versieren met een mooie strik want….
Morgen is het moederdag.

En het mooiste komt nog want de hamburger moet nog gebakken worden. Dat doen jullie vast samen. Deze runder hamburgers bak je vanaf het begin zachtjes in 2 x 4 minuten gaar. Ze zijn dan nog lekker sappig. Iets rood van binnen geeft niet.
Heerlijk voor een broodje hamburger.