ambachtelijke rookworststicker

Winterkost specialiteiten

Al sinds 1989 maken wij zelf onze winterkost specialiteiten. De rookworst wordt volgens familie receptuur gemaakt met een eigen kruiden melange en in onze rookkast op traditionele wijze gerookt. Voor het beste resultaat op uw bord: de rookworst 15 minuten wellen (opwarmen) in het vacuümzakje met de deksel op de pan, in water wat net niet aan de kook gebracht is. Daarna uitpakken en 1 minuut op de plank laten rusten. Dit zorgt ervoor dat er minder vocht uit de worst loopt en de worst komt dan op kleur.

Ook de Casselerrib is zo’n typische winterspecialiteit die wij maken. Dit fijne stukje varkensfilet pekelen en roken wij zelf. U hoeft het alleen maar even kort te bakken in een beetje boter. Niet te hard want het is mager vlees.
Heerlijk voor boven op de stamppot!

De niet te versmaden erwtensoep, die al meer dan 60 jaar volgens familierecept wordt bereid, wordt in het seizoen zo’n beetje om de 14 dagen gemaakt. Onze erwtensoep is vooral smaakvol door een basis van eigen getrokken bouillon, groenten en spliterwten en is goed gevuld met procureur en stukjes gekookte worst. We voegen geen extra bindmiddelen toe aan de soep, waardoor deze niet zo dik is dat je er een lepel rechtop in kan zetten. Maar juist doordat we verse ingrediënten gebruiken heeft de snert wel body van zichzelf.