Beef Wellingtonsticker

Beef Wellington: heerlijk groot uitpakken met deze kerstklassieker!

Deze Engelse klassieker maak je het makkelijkst klaar in de oven.
De belangrijkste tip: gebruik een kerntemperatuurmeter!

  • Eerst ontdooien.
  • Dan in een voorverwarmde oven op bakpapier, een bakplaat of in een ovenschaal op 200 graden, het gerecht verwarmen naar een kerntemperatuur van 45 graden. Deze temperatuur bereik je in zo’n 30-50 minuten.
  • Haal de Beef Wellington uit de oven.
  • Na 10-15 minuten rusten snijd je in de knapperige korst en vind je een perfecte rosé ossenhaas.


Ben jij BBQ-fan? Dan kun jij je op deze Wellington helemaal uitleven!

Met indirect garen op 210 graden en natuurlijk ook met de hulp van een kerntemperatuurmeter maak je ‘m perfect klaar.
Gebruik een pizzasteen met daarop een laagje bakpapier voor het beste resultaat.
Ook op de barbecue is het einddoel een kerntemperatuur van 45 graden en laat je ‘m nog 10-15 minuten rusten.