Shoarmavleessticker

Shoarma

Shoarma is lekker dun gesneden gekruid reepjesvlees en heeft dus een korte bereidingstijd. Oorspronkelijk wordt dit aan een spies gegrild, waardoor je echt een mooie bruin gebakken kleurtje aan het vlees krijgt. Als we het in de pan bereiden, willen we dat natuurlijk ook, maar doe dat dan niet op een hoog vuur. En laat het vlees op kamertemperatuur komen voordat het de pan in gaat.

Begin met de pan te verwarmen zonder olie en temper daarna het vuur. Doe dan een kleine hoeveelheid vlees in de pan en bak dat aan. Voeg steeds wat vlees toe als de vorige portie aangebakken is.
Dat gaat overigens best snel. Dit komt omdat de temperatuur van de pan niet heel erg terug loopt omdat je steeds maar een kleine hoeveelheid toevoegt.

Als het goed is komt er zo geen vocht vrij. Als dat wel gebeurd wordt het vlees meer gekookt dan gebakken. Het wordt dan droog en taai. En dat willen we natuurlijk niet.

Door de kruiding krijg je vanzelf een lekker bakkleurtje op het einde van de baktijd. Proef gewoon een stukje om zelf te bepalen of het gaar en nog sappig is.