Terug
sticker

Lekker sudderen maar!

De één noemt het suddervlees, de ander draadjesvlees, weer een ander stoofvlees, maar we bedoelen allemaal hetzelfde. Dat heerlijke zachte vlees met veel jus dat lekker staat te pruttelen. Als u suddervlees maakt, gebruik dan mooie riblappen met een klein vetrandje voor smaak en malsheid. Altijd zachtjes aanbraden en afblussen met warm water, bier of wijn. Bij toevoegen van koud vocht, bestaat de kans dat het vlees zich als het ware afsluit (‘schrikt’). Het wordt dan niet meer echt zacht en neemt minder smaken op.

Na het toevoegen van laurier en tomaat het geheel met een bijna gesloten deksel op een laag pitje wegzetten, en lekker zo’n 2,5 uur laten sudderen. Wel het vlees regelmatig draaien. Laat de jus na toevoeging van een gekruimelde plak ontbijtkoek zachtjes inbinden. Heerlijk met stoofpeertjes!

Smakelijke tips

Of je nou een ervaren of een beginnende kok bent, we hebben handige en smakelijke tips voor je om zelf het allerlekkerste stoofvlees klaar te maken. Het onovertroffen vlees van het Blanc Bleu rund is daarvoor de basis. Je bent van harte welkom in één van onze winkels.