
Kippenpoten
Weersta jij zo’n heerlijk gebraden sappige kippenpoot? Natuurlijk niet!
Met gemak bereid je ze zelf.
Kip is altijd goed voor een heerlijk makkelijke maaltijd waarmee je iedereen een plezier doet. Maar hoe braad je kippenpoten in de oven zonder dat ze droog worden?
Met deze tips is succes verzekerd.
• Laat het velletje zitten. Sommigen gruwelen ervan, maar feit is dat het kippenvlees beschermd wordt door het velletje en als je het grilt ook knapperig wordt.
• Het marineren is de sleutel tot succes bij het op smaak brengen van de kippenpoten. Je kunt het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt, zolang je het vlees minstens een uur in de marinade legt. Zet het vlees tijdens het marineren in de koelkast.
Denk voor de marinade aan basis ingrediënten als olie, knoflook en citroen, en vul aan met kruiden en specerijen naar smaak.
• Gaar op lage temperatuur, zodat het vlees lekker sappig blijft.
Verwarm de grill voor op 125 graden.
Leg de kippenpoten met het velletje naar onder op het rooster. Zo wordt het vocht door het vel in de poot vastgehouden en druipt er niet uit. Grill zo 40 minuten.
• Voor het krokante velletje draai je de kippenpoten om en grill je ze nog 15 minuten op 175 graden.